Среда, 24.04.2024, 15:15
| RSS
Меню сайта
Разделы новостей
Аналитика [166]
Интервью [560]
Культура [1586]
Спорт [2558]
Общество [763]
Новости [30593]
Обзор СМИ [36362]
Политобозрение [480]
Экономика [4719]
Наука [1795]
Библиотека [414]
Сотрудничество [3]
Видео Новости
Погода, Новости, загрузка...
Главная » 2008 » Ноябрь » 28 » Батьківщина - очима дітей всіх етносів України
Батьківщина - очима дітей всіх етносів України
00:08
Фото О. Носаненка
 

Analitika.at.ua. Нещодавно у стінах сімферопольської гімназії № 11 ім. К. Треньова відбувся святковий концерт та урочиста церемонія нагородження учасників та лауреатів Всеукраїнського історико-літературного конкурсу «Моя Батьківщина очима дітей всіх етносів України».

Чотири громадські організації України - «Всеукраїнська міжнаціональна жіноча громада», Міжнародна громадська Академія «Модус Колоріс», Харківська вірменська національна громада та Міжнародна благодійна організація «Міжнародний центр сприяння реорганізації системи охорони здоров’я в Україні» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Державного комітету України у справах національностей та релігій протягом 2008 року провели цей конкурс.

За словами організаторів, метою конкурсу є виявлення та підтримка обдарованої молоді, виховання у підростаючого покоління національної самосвідомості, шанобливого ставлення до мов, культур, традицій та історії усіх народів України.

Проводиться він за чотирма номінаціями: «Історія розвитку духовного життя в Україні», «Література», «Рідна мова» та «Історико-культурний діалог».

Щодо робочих мов конкурсу, то це - державна мова, а також мови національних меншин, які проживають на території нашої країни.

Навіть у першому пункті положення про конкурс зазначено: «Всеукраїнський історико-літературний конкурс «Моя Батьківщина очима дітей різних етносів України» є відкритим, патріотично-громадянським заходом, який спрямований на виховання толерантності, культури добросусідства громадян України незалежно від їх національної, расової чи духовно-релігійної приналежності».

На церемонію нагородження у Сімферополь приїхали лауреати та учасники конкурсу з різних куточків Криму.

Діти з радістю отримували подарунки та грамоти із рук Олени Оганесян (на фото праворуч), члена журі конкурсу.

Цьогорічними лауреатами конкурсу «Моя Батьківщина очима дітей всіх етносів України» стали: Сергій Германович (м. Саки), Алла Лісовська (м. Красноперекопськ), Артур Петросян (м. Сімферополь), Максим Бесарабов (м. Євпаторія), Катерина Самардак (сел. Нижньогірський), Андрій Поворозний (с. Майське) та ін.

50 учасників конкурсу представляли 17 національностей та етносів Криму.

«За ними - майбутнє країни», - зазначили члени журі конкурсу: кінорежисер Р. Балаян, художник А. Мадяр, освітяни, громадські діячі, підприємці та філологи: М. Колесник, Л. Богдан, С. Хандамірян, О. Оганесян на чолі з директором Інституту літератури НАНУ М. Жулинським.

Колектив школи на чолі з директором Миколою Іошиним за підтримки друзів та колишніх випускників-гімназистів порадував усіх присутніх чудовим концертом.

Участь у ньому взяли скрипалі, співаки, ансамблі та зразкові художні колективи: зразковий колектив України «Арарат», хореографічний ансамбль гімназії № 11 ім. К. Треньова, ансамбль скрипалів «Сельсебіль» Кримського державного інженерно-педагогічного університету, вокальний ансамбль «Екзальте» та ін. Під час концерту звучали пісні українською, вірменською, кримськотатарською, російською мовами, а також ідиш.

Палітра культур, яка заграла усіма кольорами веселки під час концерту, підтвердила не лише те, що суть цього конкурсу – взаєморозуміння, а й те, що щирим серцям легко знайти спільну мову, і не має значення, яка саме для них рідна.

Закінчилася урочиста церемонія нагородження та концерт піснею Тараса Петриненка «Україна» у виконанні ансамблю гімназії, якому підспівував увесь зал.

Спостерігаючи таке єднання душ, важко не погодитися з Оленою Оганесян, яка сказала: «Я впевнена, що цими дітьми, як сіллю землі, утвердиться наша країна». Вони є представниками молодої генерації, які розуміють і підтримують одне одного, бо є не просто представниками різних етносів, а громадянами України.

 

Катерина КРИВОРУЧЕНКО. 28.11.2008

svitlytsia.crimea.ua

Категория: Обзор СМИ | Просмотров: 1041
Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск
Ссылки
Статистика
PanArmenian News.am Noravank.am Деловой Экспресс Настроение Azg
Любое использование материалов сайта ИАЦ Analitika в сети интернет, допустимо при условии, указания имени автора и размещения гиперссылки на //analitika.at.ua. Использование материалов сайта вне сети интернет, допускается исключительно с письменного разрешения правообладателя.

Рейтинг@Mail.ru